Visomgeving Vinkeveense Plassen

TrailerhellingWe hebben een eigen trailerhelling om uw visboot te water te laten. Achter het hotel liggen 5 roeiboten klaar om lekker de Vinkeveense Plassen mee op te gaan, bijvoorbeeld om een dagje te gaan vissen.

Ook in de graspolder achter het hotel is het heel goed vissen. Hier liggen voor de man die liever een paar kleine snoeken vangt, (met altijd kans op een grote!) per dag genoeg kansen. De polder is niet bepaald groot, maar groot genoeg om er een paar dagen te vissen. De polder bestaat uit een brede ringvaart met een aantal dwarssloten, evenals een paar brede tochten die de polder met de plassen verbindt en een klein meertje. De gemiddelde diepte in de bredere tochten en de ringvaart is ca.1,5 á 2 meter. Het water is hier ook redelijk helder. De plantengroei bestaat uit ”normale” onderwaterplanten en op een aantal plekken waterleliebedden.

Visstand

Visstand

De visstand bestaat uit ruisvoorn, blankvoorn, brasem, zeelt, snoekbaars, baars en snoek en ook komt er grote karper in voor. Een van de prettige dingen van de graspolder is dat iedere visser, zowel de snoekvisser, als vliegvisser, als vaste stokvisser er goed aan hun trekken komen. De snoekbaars- en snoekvisser kan hier met kunstaas prima uit de voeten en ook de vliegvisser kan hier leuke dagen doorbrengen.

’S zomers met droge vlieg of nimf op ruisvoorn, ‘s winters met de streamer op snoek en baars.
Tenslotte vind ook de sportvisser met de vaste stok hier talloze goede stekken waar hij prachtige voorns en brasems kan vangen.